Csokis-Málnás Zebra torta
Mindenki szereti a csokit és a málnát. Na meg ott vannak a zebrák. Ki ne szeretné a zebrákat? Aranyosak és csíkosak. Ezt a tortát a zebrák ihlették
Hozzávalók:
- 250 gramm liszt
- 180 gramm cukor
- 1 ek. sütőpor
- 1 csapott tk. só
- 4 tojás
- 220 ml olaj
- 1 ek. vanília kivonat
- 250 ml tej
- 30 gramm kakaópor
- 180 gramm málnalekvár
Csoki ganache:
- 2 dl tejszín
- 160 gramm étcsoki
Díszítés: porcukor, friss málna
Elkészítés:
- Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót..
- Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, a vanília kivonatot és a tejet, majd egy kézi habverő segítségével keverjük egyneműre és csomómentesre.
- Öntsük a tészta egyik felét egy tiszta tálba.
- A tészta egyik feléhez adjuk hozzá a kakaóport és keverjük csomómentesre.
- A tészta másik feléhez adjuk hozzá a málnalekvárt, majd keverjük el jó alaposan.
- Kenjünk ki olajjal egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát és kezdjük el adagolni a tésztát. Ehhez vegyünk elő két kisebb bögrét vagy kettő kicsi merőkanalat. Merjünk a tortaformába egy adag csokis tésztát, majd annak a közepébe egy adag málnásat. Folytassuk ezt felváltva amíg a tészta el nem fogy.
- 175°C-ra előmelegített sütőben süssük 25-35 percig.
- Várjuk meg hogy kihűljön.
A ganache elkészítése: Öntsük egy kis lábosba a tejszínt és adjuk hozzá a csokit. Tegyük fel közepes lángon a tűzhelyre. Kevergessük amíg a csoki fel nem olvad teljesen majd vegyük le. NEM kell megvárni hogy kihűljön.
Fordítsuk meg a tortát és helyezzük gitterrácsra amin majd át tud csepegni a csoki. Öntsük a torta aljára a csokit (ez lesz a teteje) úgy hogy a tortát körbe a szélén is befedje. Helyezzük a tortát tortatálcára. Díszítsük körbe a szélén málnával, majd tálalás előtt porcukrozzuk le.
Tipp: Ha nincs otthon gitterrácsunk: helyezzünk egy tálca közepére műanyag müzlistálat (vagy ami van otthon, a lényeg hogy kisebb legyen mint a torta átmérője) és helyezzük rá a tortát. Így a csoki a tálcára fog csöpögni.