Édes,  Karácsony/tél

Gyömbéres-Csokis pöfeteg

A hűvös, téli napokon tökéletes választás ez a csokis pöfeteg egy bögre tej vagy kakaó mellé! Omlós, puha, szaftos!

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 tojás
  • 60 g kakaópor
  • 125 g liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. őrölt gyömbér

kb. 100 g porcukor + 1 tk. gyömbér

Elkészítés:

  1. Először keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat: kakaópor, liszt, sütőpor, gyömbér. Tegyük félre.
  2. Keverjük ki a többi hozzávalót: a szobahőmérsékletű vajat tegyük egy tálba, mérjük rá a cukrot és a vanília aromát. Egy fakanál segítségével alaposan krémesítsük ki (2-4 perc). Ha krémes a vaj, akkor keverjük hozzá egyesével a tojásokat is.
  3. A tojásos-vajas krémhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és alaposan keverjük össze. Egynemű tésztát kell hogy kapjunk.
  4. Fedjük le a tálat egy fóliával és minimum 2 órára tegyük a tésztát hűtőbe. Ha tudjuk tehetjük egész éjszakára is.
  5. Amikor a tésztánk készen áll a sütésre, akkor melegítsük elő a sütőt 175 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tegyünk egy tálba kb. 100 g porcukrot és keverjünk hozzá 1 tk. őrölt gyömbért. A tésztából készítsünk kb. 3 cm-es kis gömböket és forgassuk bele a gyömbéres porcukorba.
  6. Tegyük a tepsire a golyókat minimum 3 ujjnyi távolságra egymástól. Kb. 10 perc alatt süssük készre őket. Ha kisült várjunk legalább 5 percet mielőtt leszednénk a tepsiről a sütiket. Helyezzük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp: – minél több ideig pihen a tészta annál szaftosabb lesz a végeredmény
– ne vegyük ki előre a tésztát a hűtőből, csak amikor már elkezdjük kigolyózni
– légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten 4-5 napig eltárolható

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is