Édes

A legfinomabb Vaníliás muffin

Egy finom muffin mindig jöhet! Igazam van?! Rengeteg muffin receptet kipróbáltam már. Találtam jókat, de egyik sem volt az igazi. Nagyon sokat kísérleteztem… Összevariáltam recepteket, megváltoztattam stb.. És hosszú kísérletezés után végre sikerült szuper pihe-puha muffinokat csinálnom amik szép nagyra nőnek és az ízük is isteni finom! Első sütésre nálunk hatalmas sikert arattak. Aki szereti az édességet annak mindenképp ajánlom 😉

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 3 tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 100 g étolaj
  • 340 g tejföl
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 1 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  3. Habverő segítségével keverjük habosra a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá az étolajat, tejfölt, vanília kivonatot és a vanília kikapart belsejét. Keverjük homogén állagúra.
  4. A száraz hozzávalókat adjuk hozzá a tojásos keverékhez és keverjük csomómentesre.
  5. Helyezzünk papírkapszlikat a muffinformába és adagoljuk bele a tésztát.
  6. 20 perc alatt készre sütjük őket, tűpróbával ellenőrizzük hogy jól átsültek-e. Hagyjuk kihűlni.

Tipp: Fel lehet turbózni szinte bármivel. Mint az a képeken is látható én összeaprított Smarties darabkákkal tettem még finomabbá. Gyümölcsöt is tehetünk bele, de figyeljünk rá hogy ne eresszen túl sok levet nehogy eláztassa a tésztát. A fagyos gyümit először olvasszuk ki és csöpögtessük le. Ha nagyon leves lenne a gyümölcs amit használni szeretnénk akkor a lecsöpögtetés után keverhetünk hozzá 1 ek. keményítőt is hogy megfogja a levét.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is