Édes,  Laktózmentes,  Tejmentes

Márványkeksz

Tejbe ennél jobbat nem is lehetne mártogatni! Bár maga a recept tejmentes, de ha nem vagyunk érzékenyek akkor mindenképp ajánlom hogy egy pohár hideg vagy langyos tej társaságában essünk neki a kekszeknek 😀

Hozzávalók:

  • 120 g kristálycukor
  • 150 g barnacukor (lehetőség szerint a sűrűbb, melaszosabb verzió legyen)
  • 1 tk só
  • 120 g olvasztott margarin
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 160 g finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 ek kakaópor
  • 100 g étcsoki

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze kézi habverővel a cukrokat, sót és az olvasztott margarint. Sűrű, paszta állaga lesz.
  2. Keverjük bele a tojást és a vanília kivonatot.
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát. Egy fakanállal/spatulával keverjük egyneműre.
  4. Szedjük ketté a tésztát. Az egyik felébe keverjük bele a kakaóport, a másikba pedig az apróra vágott étcsokit.
  5. Takarjuk le a tálakat folpackkal, majd tegyük őket hűtőbe kb. 1 órára.
  6. Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  7. Az idő leteltével vegyük ki a hűtőből a megszilárdult tésztáinkat.
  8. Vegyünk ki mind a kettőböl egy-egy ugyanakkora darabot és gyúrjuk kissé össze őket, úgy hogy márványos mintát kapjunk (sodorjuk, csavarjuk majd formázzunk golyót belőlük). Az egész 1 diónyi legyen. Ezt ismételjük addig ameddig el nem fogynak a tészták.
  9. A kész márványgolyókat tegyük a sütőpapíros tepsire 3-4 ujjnyi távolságra egymástól, hogy legyen helyük terülni. (A tepsi szélétől is legyenek 2-3 ujjnyira.)
  10. 10-12 perc alatt süssük készre. Nem kell addig sütni ameddig megszilárdulnak, mert ezt megteszik majd hűlés közben. Tehát amikor kivesszük a sütőből valószínűleg nagyon puhák lesznek még. Várjuk meg hogy teljesen kihűljenek mielőtt leszednénk a sütőpapírról őket.

Egy bögre tejjel már tálalhatjuk is! Jóétvágyat 😀

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is