Tejbe ennél jobbat nem is lehetne mártogatni! Bár maga a recept tejmentes, de ha nem vagyunk érzékenyek akkor mindenképp ajánlom hogy egy pohár hideg vagy langyos tej társaságában essünk neki a kekszeknek 😀
Hozzávalók:
120 g kristálycukor
150 g barnacukor (lehetőség szerint a sűrűbb, melaszosabb verzió legyen)
1 tk só
120 g olvasztott margarin
1 tojás
1 tk vanília kivonat
160 g finomliszt
1/2 tk szódabikarbóna
1 ek kakaópor
100 g étcsoki
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze kézi habverővel a cukrokat, sót és az olvasztott margarint. Sűrű, paszta állaga lesz.
Keverjük bele a tojást és a vanília kivonatot.
Szitáljuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát. Egy fakanállal/spatulával keverjük egyneműre.
Szedjük ketté a tésztát. Az egyik felébe keverjük bele a kakaóport, a másikba pedig az apróra vágott étcsokit.
Takarjuk le a tálakat folpackkal, majd tegyük őket hűtőbe kb. 1 órára.
Béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az idő leteltével vegyük ki a hűtőből a megszilárdult tésztáinkat.
Vegyünk ki mind a kettőböl egy-egy ugyanakkora darabot és gyúrjuk kissé össze őket, úgy hogy márványos mintát kapjunk (sodorjuk, csavarjuk majd formázzunk golyót belőlük). Az egész 1 diónyi legyen. Ezt ismételjük addig ameddig el nem fogynak a tészták.
A kész márványgolyókat tegyük a sütőpapíros tepsire 3-4 ujjnyi távolságra egymástól, hogy legyen helyük terülni. (A tepsi szélétől is legyenek 2-3 ujjnyira.)
10-12 perc alatt süssük készre. Nem kell addig sütni ameddig megszilárdulnak, mert ezt megteszik majd hűlés közben. Tehát amikor kivesszük a sütőből valószínűleg nagyon puhák lesznek még. Várjuk meg hogy teljesen kihűljenek mielőtt leszednénk a sütőpapírról őket.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.