Joghurtos mini-fánk
Fánk? Fánk! Tegye fel a kezét az aki szereti. Ha rákattintottál erre a receptre akkor minden bizonnyal te is a fánk kedvelők közé tartozol. Töltött fánk, kerek fánk, farsangi fánk, szalagos fánk, mini-fánk és így tovább. Mindegy csak fánk legyen.
Az alábbi receptet szuper gyorsan el lehet készíteni, állagra könnyű és nagyon finom. Na de elég a fecsegésből, lássuk a receptet:
Hozzávalók:
- 300 gramm natúr joghurt
- 2 tojás
- 3 ek. cukor
- 1 tk. fahéj
- 250 gramm rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összekeverjük hogy csomómentes legyen (galuska állagú tésztát kell kapjunk). Egy edénybe 3-4 cm olajat öntünk és felforrósítjuk. 2 kanál segítségével szaggassuk forró olajba a tésztát, vagy ha van otthon mini-fánk nyomónk abba is tölthetjük (ebben az esetben egy kis tejjel hígitsunk a tésztán hogy egyszerűbben kifolyjon) de nem fogja igazán visszaadni a minifánk formát mert túlságosan megduzzad (én is minifánk nyomóval próbálkoztam). Ha kanállal szaggatjuk, a fánkocskáink maguktól meg fognak fordulni az olajban. Ha mégse fordulnának meg forgassuk meg őket egy villával, és süssük addig míg szép aranybarnára nem sülnek. A megsült fánkocskákat szedjük ki az olajból és helyezzük papírtörlővel bélelt tálba vagy tányérra. Tálalás előtt cseréljük ki alattuk a papírtörlőt. Szórjuk meg egy kis fahéjas porcukorral és tálalhatjuk is!
Jó étvágyat hozzá!
Tipp: Laktózmentes vagy tejmentes verzióban is elkészíthető (nálam laktózmentesen készült), ehhez használjunk laktózmentes vagy növényi joghurtot.