Csokitorta lisztmentesen
2020.03.08.
Ha nem szereted a csokit akkor ez a recept most nem neked való lesz!! De ha IGEN akkor viszont nagyon is itt a helyed! Szuperfinom, ragacsos, csokis! Kell ennél több? Nem, szerintem sem! Ezzel itt le is zárnám a magyarázást, beszéljenek inkább a képek és a recept!:)
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
- 6 nagy tojás
- 20 dkg cukor
- 2 ek. fekete kávé
- egy nagy csipet só
- 1 ek. vanília aroma
Ganache:
- 20 dkg étcsoki
- 150 ml laktózmentes tejszín (min. 30%-os zsírtartalmú)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma oldalát vajazzuk ki, aljába helyezzünk sütőpapírt.
- Olvasszuk fel a csokit vízgőz fölött, majd tegyük félre hűlni egy kicsit.
- Válasszuk szét a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosítsuk egészen fehéredésig. Tegyük bele a kávét, a sót és a vanília aromát. Végül adjuk hozzá a már nem forró olvasztott csokit és keverjük egyneműre az egészet.
- Verjük habosra a tojások fehérjét, majd adagoljuk hozzá a maradék cukrot és verjük keményre.
- Először egy spatulányi tojáshabot adjunk a csokis keverékhez és keverjük el teljesen. Adjuk hozzá a maradék habot is és forgassuk bele óvatosan nagy mozdulatokkal.
- Öntsük a kész tésztát a már előre elkészített tortaformába és tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 40 percig.
- Sülés közben meg fog nőni a torta, de végül össze fog esni és lehet hogy körbe a széle be is fog repedezni. Ne ijdejünk meg ettől, ennek így kell történnie.
- Ha kész vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után vágjuk körbe az oldalánál, vegyük ki a formából és szedjük le az aljáról a papírt ha bírjuk.
Ganache: Tegyük egy tálba az apróra vágott csokit. Forraljuk fel a tejszínt és öntsük a csokira. Várjunk 2-3 percet, majd keverjük össze. Ha az összes csoki elolvadt akkor jó. Öntsük a ganache-t a kihűlt tortára és kenjük szét rajta.
Díszíthetjük bármivel! Ha gyümölccsel díszítünk azt mindenképp friss gyümölccsel tegyük és ne fagyasztottal.
Legújabb