Édes,  Ital,  Karácsony/tél

Forró Csokoládé

Tudom, tudom ez nem sütemény! De édességnek édesség 😉 Ráadásul nagyon nagyon finom is. És azt is tudom hogy gyakorlatilag tavasz van már, de azért még vannak hűvösebb, esősebb estéink és olyankor jól tud esni egy forró csokis ital!

Hozzávalók:

  • 4,5 dl tej
  • 3 ek kakaópor
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek cukor
  • 120 g étcsoki

Elkészítés:

3,5 dl tejet felteszünk melegedni. A kakaóport, keményítőt, cukrot és a maradék 1 dl tejet összekeverjük. Amikor forr a tej beletesszük a kakaóporos-tejes keveréket és 3-4 percig folyamatosan kevergetve tovább főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a feldarabolt étcsokit és addig keverjük amíg fel nem olvad a csoki.

Hőálló üvegpohárba vagy bögrébe töltjük. A tetejére tehetünk tejszínhabot és csokiforgácsot vagy csokicseppet díszítésnek.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is