Túrós-Sajtos Sós Rúd
2020.03.24.
Tökéletes sós nasi tv nézéshez, vagy akár vendégvárónak is szuper lehet! A recept alapjáraton tojásmentes (+ laktózmentes), és ha nem kenjük le tojással akkor az is marad. (Bár én lekentem hogy szebb színt kapjon.) Tetejére ízlés szerint szórhatunk bármit. Gyorsan el lehet készíteni és nagyon nagyon egyszerű is.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg laktózmentes túró
- 10 dkg laktózmentes sajt
- 2 tk. só
- 24 dkg margarin/vaj
- 1 ek. laktózmentes tejföl
Kenéshez: 1 tojás / vagy simán csak tej
Szóráshoz: reszelt sajt / szezámmag / chia mag / stb..
Elkészítés:
- Lereszeljük a sajtot kis lyukú reszelőn. Bármilyen sajt lehet.
- A lisztet és a margarint összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a margarinos liszthez a többi hozzávalót is és nyújtható állagú tésztát gyúrunk belőle. 2 részre osztjuk.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tészta darabot kb. 8 mm vastagra. Egy késsel vagy pizzavágóval ujjnyi szélesre vágjuk őket. (Én hosszú csíkokat vágtam, kb 13-15 centi hosszúakat.)
- Tojással, vagy ha teljesen tojásmentesre szeretnénk akkor tejjel megkenjük a rudak tetejét és megszórjuk (akár sajttal, akár szezámmaggal, stb..).
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, ujjnyi távolságra egymástól.
- 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a rudakat (kb. 25 perc).
Jó étvágyat hozzá!
Előző
Francia Vajas Croissant
Legújabb