Laktózmentes,  Sós,  Tojásmentes

Túrós-Sajtos Sós Rúd

Tökéletes sós nasi tv nézéshez, vagy akár vendégvárónak is szuper lehet! A recept alapjáraton tojásmentes (+ laktózmentes), és ha nem kenjük le tojással akkor az is marad. (Bár én lekentem hogy szebb színt kapjon.) Tetejére ízlés szerint szórhatunk bármit. Gyorsan el lehet készíteni és nagyon nagyon egyszerű is.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 10 dkg laktózmentes sajt
  • 2 tk. só
  • 24 dkg margarin/vaj
  • 1 ek. laktózmentes tejföl

Kenéshez: 1 tojás / vagy simán csak tej

Szóráshoz: reszelt sajt / szezámmag / chia mag / stb..

Elkészítés:

  1. Lereszeljük a sajtot kis lyukú reszelőn. Bármilyen sajt lehet.
  2. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a margarinos liszthez a többi hozzávalót is és nyújtható állagú tésztát gyúrunk belőle. 2 részre osztjuk.
  4. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tészta darabot kb. 8 mm vastagra. Egy késsel vagy pizzavágóval ujjnyi szélesre vágjuk őket. (Én hosszú csíkokat vágtam, kb 13-15 centi hosszúakat.)
  5. Tojással, vagy ha teljesen tojásmentesre szeretnénk akkor tejjel megkenjük a rudak tetejét és megszórjuk (akár sajttal, akár szezámmaggal, stb..).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, ujjnyi távolságra egymástól.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a rudakat (kb. 25 perc).

Jó étvágyat hozzá!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is