Édes,  Karácsony/tél

Cukrozott Narancshéj

Általában mindenkinél a kukában landol a narancsnak a héja. Sajnos. De most hoztam egy jó tippet hogy ne kerüljön az egész a kukába. Süteményekbe szuper hozzávaló tud lenni! Mivel íze elég intenzív így nem kell túl sokat használni belőle a kellemes narancsos íz eléréséhez.

Elkészíteni nagyon egyszerű. Mindössze pár narancsra, egy reszelőre, cukorra, mérlegre és egy légmentesen lezárható üvegre/dobozra lesz szükségünk.

Hozzávalók:

  • 3 nagy narancs
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: Mossuk meg a narancsokat és töröljük szárazra. Kislyukú reszelőn reszeljük le a narancsok héját, de csak a fehér részig menjünk, ne tovább (a fehér rész már keserű). Adjuk hozzá a cukrokat és alaposan keverjük össze. Tegyük légmentesen zárható üvegbe/dobozba. Száraz, naptól védett helyen tároljuk.

A cukor miatt elég sokáig el fog állni, de mivel csak pár napja készítettem énis, így még pontosan nemtudom a “lejárati” idejét.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is