Cukrozott Narancshéj
Általában mindenkinél a kukában landol a narancsnak a héja. Sajnos. De most hoztam egy jó tippet hogy ne kerüljön az egész a kukába. Süteményekbe szuper hozzávaló tud lenni! Mivel íze elég intenzív így nem kell túl sokat használni belőle a kellemes narancsos íz eléréséhez.
Elkészíteni nagyon egyszerű. Mindössze pár narancsra, egy reszelőre, cukorra, mérlegre és egy légmentesen lezárható üvegre/dobozra lesz szükségünk.
Hozzávalók:
- 3 nagy narancs
- 13 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: Mossuk meg a narancsokat és töröljük szárazra. Kislyukú reszelőn reszeljük le a narancsok héját, de csak a fehér részig menjünk, ne tovább (a fehér rész már keserű). Adjuk hozzá a cukrokat és alaposan keverjük össze. Tegyük légmentesen zárható üvegbe/dobozba. Száraz, naptól védett helyen tároljuk.
A cukor miatt elég sokáig el fog állni, de mivel csak pár napja készítettem énis, így még pontosan nemtudom a “lejárati” idejét.