Édes,  Laktózmentes,  Tejmentes,  Vegán

Crumble Bar

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre cukor
  • egy csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. fahéj
  • kb. 1 bögre olvasztott margarin (növényi)
  • 2 tk. vanília aroma

Töltelék:

  • 4 bögre tetszőleges /lehetőleg bogyós/ gyümölcs (lehet fagyasztott is)
  • 1 ek. friss citromlé
  • kb. 1/2 bögre cukor, de függ attól hogy mennyire választottunk édes gyümölcsöt, szóval lehet hogy kevesebb/több cukorra lesz szükségünk
  • 2 ek. keményítő

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Egy kb 22x30as tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk és lisztezünk.
  2. Egy tálba mérjük a lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, szódabikarbónát és fahéjat. Összekeverjük.
  3. Az olvasztott margarinhoz keverjük a vanília aromát. 3 részletben hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz és kanállal összekeverjük. Morzsás/darabos állagot kell hogy kapjunk amit ha összenyomkodunk összeáll. Nem szabad hogy túl “olajos” legyen. (Ezért kell részletekben hozzá adni a vajat. Előfordul hogy nem is kell hozzá mind.)
  4. Töltelék: Ha nagyobb gyümölcsünk van, pl. eper, akkor összedaraboljuk, de ne legyen túl apró. (Málnát, áfonyát stb.. nem kell öszzedarabolni.) Egy tálba tesszük a gyümölcsöt, ráöntjük a citromlevet, a cukrot, a keményítőt és összeforgatjuk.
  5. A kész morzsa 2/3-át belenyomkodjuk a kibélelt tepsi aljába. Ráöntjük a tölteléket és a töltelék tetejére rámorzsoljuk a maradék morzsát.
  6. 45 perc alatt készre sütjük. 30 percnél fordítsuk meg a tepsit.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is