A túrót egy tálba tesszük. Villával alaposan áttörjük.
Hozzáadjuk a cukrozott narancshéjat és a cukrokat. Villával jól összekeverjük.
Mehet bele a tejföl. Elkeverjük.
Hozzákeverjük a pudingport és a keményítőt is.
Végül a kandírozott narancshéjat is beleforgatjuk.
Gondolatban 6 részre osztjuk a tölteléket. Be is jelölhetjük rajta. De ha valaki nagyon precíz akar lenni ki is mérheti 6 egyenlő részre.
Kalács:
A tejet langyosra melegítjük, beletesszük a mézet és az 1 tk. cukrot és jól elkeverjük. A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt majd rászórjuk a 20 g lisztet és kissé összekeverjük. 10 percig hagyjuk pihenni.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és összekeverjük. Egy mélyedést készítünk a liszt közepébe és beletesszük a tojást, tejszínt, az élesztős tejet és a margarint. Fakanállal nagyjából összekeverjük, majd kézzel összegyúrjuk.
Kivesszük a tésztát a tálból és enyhén lisztes felületen további 10-15 percig dagasztjuk. Szép sima felületű tésztát kell hogy kapjunk ami nem ragad. (Természetesen géppel is össze lehet gyúratni, de a gépben is dagasszuk legalább 10 percig.)
A tál alját vékonyan vajazzuk ki, tegyük bele a tésztát és takarjuk le konyharuhával. Kelesszük a tésztát 50 percig. (2x-re fog nőni)
Az idő leteltével borítsuk ki a tésztát egy deszkára és vágjuk 6 egyenlő részre (a pontosság kedvéért le is mérhetjük a darabokat). 2 db kalácsot fogunk készíteni.
A hat kis tésztadarabot formázzuk gömbökké. Tegyük a darabokat egy tálcára 2 ujjnyi távolságra egymástól, takarjuk le majd kelesszük még 20 percig.
Kelesztés után nyújtsunk ki téglalap alakúra egy darab tésztát (kb. 3 mm vastag legyen). Kenjünk rá egy rész tölteléket. Hosszabik oldalról tekerjük fel szorosan. A végeket nyomkodjuk össze hogy ne folyhasson ki a töltelék. Ismételjük meg ezt az összes tésztával.
Tegyünk 3 db töltött rudat egymás mellé és készítsünk 3as fonást. a végeket jól nyomkodjuk össze. Ismételjük meg a másik 3 rúddal is.
Helyezzük a fonott kalácsokat sütőpapíros tepsire. Kenjük le a tojással. 30 percig kelesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra (légkeverésre). Még egyszer átkenjük a kalácsokat a tojással sütés előtt. Ha meg akarjuk szórni valamivel (én szeletelt mandulát szórtam rá) azt itt tegyük meg a második lekenés után. 35 perc alatt aranybarnára sütjük őket – 20 percnél fordítsuk meg a tepsit.
Sütőböl kivéve várjunk legalább 10 percet szeletelés előtt. Evésre kész!
Jó étvágyat!
(Ne ijedjünk meg ha szét reped. A sok töltelék miatt előfordulhat, de kevesebb töltelékkel meg nem lenne az igazi. A képen látható kalács az első sütés volt, a második kör már nem repedt szét, de az meg olyan gyorsan elfogyott hogy lefótózni sajnos nem tudtam 😀 )
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.