Házi Csokis-Mandulavaj
2020.04.19.
Nutella helyettesítésére kiváló egészséges alternatíva!
Hozzávalók:
- 200 g mandula (sótlan)
- 1/2 tk. só
- 1 ek. édesítőszer
- 40 g étcsoki
- 2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
- Hevítsünk fel a tűzhelyen egy serpenyőt. Ha már felforrósodott akkor tegyük bele a mandulát és pirítsuk meg (kb. 10 perc). Hűtsük ki teljesen.
- Amikor kihűlt, tegyük aprítóba a sóval együtt és kezdjük el aprítani.
- Ha már eléggé apró a mandula akkor tegyük bele az édesítőszert is. Aprítás közben gyakran keverjük át spatulával.
- Olvasszuk fel mikróban a csokit a kókuszolajjal. Fél percenként keverjük meg nehogy odaégjen. Egy picit hűtsük vissza.
- Amikor már majdnem kész a mandulavajunk akkor kell hozzáadni a csokit. Ha elkeveredett a mandulával és krémes/olajos a kapott massza akkor kész is.
- A kész mandulavajat tegyük befőttesüvegbe és hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.
Használjuk úgy mint a Nutellát!:)
Rövid videó arról hogy hogyan készítettem (a videóból lemaradt a pirítás mivel azzal már jóval a videó elkészülése előtt kész voltam, de semmiképp ne hagyjuk ki):
Előző
Házi Mandulavaj
Legújabb