Cukormentes,  Édes,  Vegán

Házi Csokis-Mandulavaj

Nutella helyettesítésére kiváló egészséges alternatíva!

Hozzávalók:

  • 200 g mandula (sótlan)
  • 1/2 tk. só
  • 1 ek. édesítőszer
  • 40 g étcsoki
  • 2 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

  1. Hevítsünk fel a tűzhelyen egy serpenyőt. Ha már felforrósodott akkor tegyük bele a mandulát és pirítsuk meg (kb. 10 perc). Hűtsük ki teljesen.
  2. Amikor kihűlt, tegyük aprítóba a sóval együtt és kezdjük el aprítani.
  3. Ha már eléggé apró a mandula akkor tegyük bele az édesítőszert is. Aprítás közben gyakran keverjük át spatulával.
  4. Olvasszuk fel mikróban a csokit a kókuszolajjal. Fél percenként keverjük meg nehogy odaégjen. Egy picit hűtsük vissza.
  5. Amikor már majdnem kész a mandulavajunk akkor kell hozzáadni a csokit. Ha elkeveredett a mandulával és krémes/olajos a kapott massza akkor kész is.
  6. A kész mandulavajat tegyük befőttesüvegbe és hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.

Használjuk úgy mint a Nutellát!:)

Rövid videó arról hogy hogyan készítettem (a videóból lemaradt a pirítás mivel azzal már jóval a videó elkészülése előtt kész voltam, de semmiképp ne hagyjuk ki):

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is