Sós-Karamell öntet
2020.05.05.
Mert egy finom almás pitére vagy vanília fagyira ki ne szeretné a sós-karamell öntetet? Vagy csak úgy magában 😉
Hozzávalók:
- 60 ml víz
- 200 g kristály cukor
- 160 ml laktózmentes tejszín (állati eredetű, min. 30%-os)
- 45 g laktózmentes VAJ
- 1 tk. só
- 1 tk. vanília aroma (opcionális)
Elkészítés:
- Egy lábosba mérjük bele a cukrot és a vizet. Közepes lángon kezdjük el melegíteni. Kevergessük ameddig el nem kezd forrni – buborékozni.
- Vegyük a lángot magasabbra és forraljuk addig ameddig el nem éri a megfelelő aranybarna színt. Ez eltarthat 10 percig is.
- Ha elérte a jó színt vegyük le a tűzről és adagoljuk hozzá a tejszínt több részletben. Folyamatosan keverjük. (Vigyázzunk a forró gőzzel!) Kevergessük addig ameddig egynemű nem lesz.
- Majd adjuk hozzá a vajat, a sót és a vanília aromát. Keverjük el alaposan.
- Öntsük át egy tálba ami bírja a hőt és várjuk meg hogy majdnem teljesen lehűljön. Légmentesen zárható edényben hetekig eláll a hűtőben.
Fogyasszuk mértékkel!:D
Előző
Házi Csokis-Mandulavaj
Legújabb