Nutella helyettesítésére kiváló egészséges alternatíva!
Hozzávalók:
200 g mandula (sótlan)
1/2 tk. só
1 ek. édesítőszer
40 g étcsoki
2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
Hevítsünk fel a tűzhelyen egy serpenyőt. Ha már felforrósodott akkor tegyük bele a mandulát és pirítsuk meg (kb. 10 perc). Hűtsük ki teljesen.
Amikor kihűlt, tegyük aprítóba a sóval együtt és kezdjük el aprítani.
Ha már eléggé apró a mandula akkor tegyük bele az édesítőszert is. Aprítás közben gyakran keverjük át spatulával.
Olvasszuk fel mikróban a csokit a kókuszolajjal. Fél percenként keverjük meg nehogy odaégjen. Egy picit hűtsük vissza.
Amikor már majdnem kész a mandulavajunk akkor kell hozzáadni a csokit. Ha elkeveredett a mandulával és krémes/olajos a kapott massza akkor kész is.
A kész mandulavajat tegyük befőttesüvegbe és hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.
Használjuk úgy mint a Nutellát!:)
Rövid videó arról hogy hogyan készítettem (a videóból lemaradt a pirítás mivel azzal már jóval a videó elkészülése előtt kész voltam, de semmiképp ne hagyjuk ki):
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.