Vegán Mangós pohárkrém
2020.05.13.
Könnyű nyárias desszert Vegánoknak is!! Mindössze 2 dolog kell hozzá és egy kis türelem 😉
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 db mangó
- 1 konzerv kókusztej (NEM light)
- 2-3 ek. agave/juhar/datolya/rizs szirup – opcionális
Elkészítés:
- A konzerv kókusztejet tegyük hűtőbe egy éjszakára.
- Pucoljuk meg a mangót és a magjáról vágjuk le az összes gyümölcshúst. Tegyük turmixgépbe és pürésítsük le.
- A lehűtőtt kókusztejet bontsuk ki és a krémes, sűrű részét adjuk a mangóhoz (a folyós részt ne).
- Turmixgépben keverjük az egészet egyneműre. Ha nem elég édes a mangónk akkor adjunk hozzá pár evőkanállal a fent említett vegán édes szirupokból és turmixoljuk ezzel is össze.
- Töltsük 2 pohárba, fóliázzuk le és mehet 2-3 órára a hűtőbe.
- Hűtés után fogyasztható – Már ha kitart addig… 😀
Fontos! hogy konzerves kókusztejet használjunk, mert annak van jó sűrű krémes része ami jó lesz a krémhez. A cocomas nem lesz jó hozzá, mivel az híg a konzerveshez képest!
Előző
Zabsüti
Legújabb