Cukormentes,  Édes,  Tejmentes,  Tojásmentes,  Vegán

Vegán Mangós pohárkrém

Könnyű nyárias desszert Vegánoknak is!! Mindössze 2 dolog kell hozzá és egy kis türelem 😉

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 1 db mangó
  • 1 konzerv kókusztej (NEM light)
  • 2-3 ek. agave/juhar/datolya/rizs szirup – opcionális

Elkészítés:

  1. A konzerv kókusztejet tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  2. Pucoljuk meg a mangót és a magjáról vágjuk le az összes gyümölcshúst. Tegyük turmixgépbe és pürésítsük le.
  3. A lehűtőtt kókusztejet bontsuk ki és a krémes, sűrű részét adjuk a mangóhoz (a folyós részt ne).
  4. Turmixgépben keverjük az egészet egyneműre. Ha nem elég édes a mangónk akkor adjunk hozzá pár evőkanállal a fent említett vegán édes szirupokból és turmixoljuk ezzel is össze.
  5. Töltsük 2 pohárba, fóliázzuk le és mehet 2-3 órára a hűtőbe.
  6. Hűtés után fogyasztható – Már ha kitart addig… 😀

Fontos! hogy konzerves kókusztejet használjunk, mert annak van jó sűrű krémes része ami jó lesz a krémhez. A cocomas nem lesz jó hozzá, mivel az híg a konzerveshez képest!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is