Édes,  Laktózmentes,  Tejmentes

Sacher torta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 110 g ét csokoládé
  • 110 g margarin (növényi)
  • 40 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g kristálycukor
  • 110 g liszt
  • kb. 300 g baracklekvár (ne legyen darabos)
  • 200 g ét csokoládé
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

Piskóta:

  1. A 110 g csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött. Egy picit visszahűtjük, de csak éppen annyira hogy ne legyen forró.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A margarint elkezdjük habosra keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a kissé visszahűtött csokit, majd hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját.
  4. A tojások fehérjét habbá verjük a kristálycukorral.
  5. Egy spatulányi tojáshabot gyors mozdulatokkal hozzákeverünk a vajas csokis részhez hogy kissé fellazítsuk. Hozzáadjuk a maradék tojáshabot is és óvatosan beleforgatjuk miközben hozzá adagoljuk a lisztet.
  6. Kipapírozott 18-20 cm átmérőjű tortakarikába öntjük, kissé homorúra kikenjük és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.

Betöltés:

  1. Ha kihűlt a piskóta, vágjuk egyenesre a tetejét, majd minimum 3 részre vágjuk el.
  2. A baracklekvárt forraljuk fel. (Ha darabos a lekvárunk akkor botmixerezzük le és egy szitán szűrjük át.)
  3. Kenjük meg annyi lekvárral a piskótalapokat amennyit felvesznek. Az alsó lapnak a tetejét, a középső lapnak kenjük meg mind a két oldalát és a felső lapnak az alját. Mindig két lekváros oldalt kell összefordítani.
  4. Ha betöltöttük a tortánkat akkor körbe is kenjünk rá lekvárt és a tetejére is. 20 percre tegyük fagyasztóba.
  5. Olvasszuk fel vízgőz fölött a 200 g csokit és keverjük bele az olajat is. Egy picit ezt is hűtsük vissza.
  6. A tortát vegyük ki a fagyasztóból és helyezzük rácsra. Húzzuk át a csokival az egészet.
  7. Tegyük hűtőbe hogy megdermedjen. Ízlés szerint díszítsük. Olvasztott csokival akár írhatunk is a megdermedt csoki tetejére.
  8. Forró vizes késsel szeleteljük.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is