Édes,  Laktózmentes,  Tejmentes

Zabsüti

Ez a recept egy nagy kedvenc cukrászomtól származik! Az ő alapreceptjét formáltam át egy “iciripicirit”, többek közt nem csak a mazsolát cseréltem áfonyára, hanem a cukron is változtattam. Ez az egyik legfinomabb zabpelyhes sütemény amit valaha készítettem. Gyors, könnyű és finom.

Hozzávalók:

  • 150 g margarin
  • 110 g kókuszvirágcukor
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 210 g liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  • 1 kk. szerecsendió
  • 150 g zabpehely
  • 90 g aszalt áfonya
  • 50 g csokicsepp / apróra vágott csoki

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és a szerecsendiót. A puha margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat. Egy spatula vagy fakanál segítségével keverjük a margarinos részhez a lisztes keveréket. Ha jól elkevertük akkor forgassuk bele a zabpelyhet, az áfonyát és a csokit. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe legalább 30 percre. Formázzunk diónyi darabokat a tésztából és tegyük őket sütőpapíros tepsire legalább 3 ujjnyi távolra egymástól. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük meg őket.

Vigyázat!! Gyorsan fogy! 😉

Tipp: kókuszvirágcukor helyett használhatunk barna cukrot ha van, de a sima kristálycukor is jó lesz. Áfonya helyett használhatunk mazsolát is! Ha növényi margarint használunk úgy tejmentes lesz a sütink 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is