Zabsüti
Ez a recept egy nagy kedvenc cukrászomtól származik! Az ő alapreceptjét formáltam át egy “iciripicirit”, többek közt nem csak a mazsolát cseréltem áfonyára, hanem a cukron is változtattam. Ez az egyik legfinomabb zabpelyhes sütemény amit valaha készítettem. Gyors, könnyű és finom.
Hozzávalók:
- 150 g margarin
- 110 g kókuszvirágcukor
- 100 g kristálycukor
- 2 tojás
- 210 g liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. fahéj
- 1 kk. szerecsendió
- 150 g zabpehely
- 90 g aszalt áfonya
- 50 g csokicsepp / apróra vágott csoki
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat és a szerecsendiót. A puha margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat. Egy spatula vagy fakanál segítségével keverjük a margarinos részhez a lisztes keveréket. Ha jól elkevertük akkor forgassuk bele a zabpelyhet, az áfonyát és a csokit. Fóliázzuk le és tegyük hűtőbe legalább 30 percre. Formázzunk diónyi darabokat a tésztából és tegyük őket sütőpapíros tepsire legalább 3 ujjnyi távolra egymástól. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük meg őket.
Vigyázat!! Gyorsan fogy! 😉
Tipp: kókuszvirágcukor helyett használhatunk barna cukrot ha van, de a sima kristálycukor is jó lesz. Áfonya helyett használhatunk mazsolát is! Ha növényi margarint használunk úgy tejmentes lesz a sütink 🙂