Crumble Bar
2020.03.19.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zabpehely
- 1 bögre cukor
- egy csipet só
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. fahéj
- kb. 1 bögre olvasztott margarin (növényi)
- 2 tk. vanília aroma
Töltelék:
- 4 bögre tetszőleges /lehetőleg bogyós/ gyümölcs (lehet fagyasztott is)
- 1 ek. friss citromlé
- kb. 1/2 bögre cukor, de függ attól hogy mennyire választottunk édes gyümölcsöt, szóval lehet hogy kevesebb/több cukorra lesz szükségünk
- 2 ek. keményítő
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Egy kb 22x30as tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk és lisztezünk.
- Egy tálba mérjük a lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, szódabikarbónát és fahéjat. Összekeverjük.
- Az olvasztott margarinhoz keverjük a vanília aromát. 3 részletben hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz és kanállal összekeverjük. Morzsás/darabos állagot kell hogy kapjunk amit ha összenyomkodunk összeáll. Nem szabad hogy túl “olajos” legyen. (Ezért kell részletekben hozzá adni a vajat. Előfordul hogy nem is kell hozzá mind.)
- Töltelék: Ha nagyobb gyümölcsünk van, pl. eper, akkor összedaraboljuk, de ne legyen túl apró. (Málnát, áfonyát stb.. nem kell öszzedarabolni.) Egy tálba tesszük a gyümölcsöt, ráöntjük a citromlevet, a cukrot, a keményítőt és összeforgatjuk.
- A kész morzsa 2/3-át belenyomkodjuk a kibélelt tepsi aljába. Ráöntjük a tölteléket és a töltelék tetejére rámorzsoljuk a maradék morzsát.
- 45 perc alatt készre sütjük. 30 percnél fordítsuk meg a tepsit.
Legújabb