Cukormentes,  Édes,  Vegán

Házi Mandulavaj

Mindenki szereti a finom palacsintára/kalácsra kenhető krémeket ugye?! Most hoztam egy szuper cukormentes receptet. Mandulavaj házilag! Csak pár összetevő kell és egy nagyon erős, elektromos konyhai apritó gép!

Hozzávalók:

  • 200 g mandula (sótlan)
  • 1/2 tk. só
  • kb. 1 ek. folyékony édesítőszer
  • /2-3 ek. kókuszolaj – opcionális/

Elkészítés:

  1. Hevítsünk fel a tűzhelyen egy serpenyőt. Ha már felforrósodott akkor tegyük bele a mandulát és pirítsuk meg (kb. 10 perc).
  2. Hűtsük ki teljesen a megpirított mandulát.
  3. Amikor kihűlt a mandula, tegyük aprítóba a sóval együtt és kezdjük el aprítani.
  4. Ha már eléggé apró a mandula akkor tegyük bele az édesítőszert is. Aprítás közben gyakran keverjük át spatulával.
  5. Járassuk addig a gépet (néha át kell keverni) ameddig nem kapunk krémes állagot. Ha már nagyon régóta járatjuk de mégsem akar kiolajosodni a mandula akkor tegyünk hozzá olvasztott kókuszolajat és daráljuk tovább.
  6. A kész mandulavajat tegyük befőttes üvegbe és hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.

Palacsinták és kalácsok mellé kínálhatjuk. Vagy bármihez amihez jól esik, akár magában is!:D

Rövid videó arról hogy hogyan készítettem:

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is