Mindenki szereti a finom palacsintára/kalácsra kenhető krémeket ugye?! Most hoztam egy szuper cukormentes receptet. Mandulavaj házilag! Csak pár összetevő kell és egy nagyon erős, elektromos konyhai apritó gép!
Hozzávalók:
200 g mandula (sótlan)
1/2 tk. só
kb. 1 ek. folyékony édesítőszer
/2-3 ek. kókuszolaj – opcionális/
Elkészítés:
Hevítsünk fel a tűzhelyen egy serpenyőt. Ha már felforrósodott akkor tegyük bele a mandulát és pirítsuk meg (kb. 10 perc).
Hűtsük ki teljesen a megpirított mandulát.
Amikor kihűlt a mandula, tegyük aprítóba a sóval együtt és kezdjük el aprítani.
Ha már eléggé apró a mandula akkor tegyük bele az édesítőszert is. Aprítás közben gyakran keverjük át spatulával.
Járassuk addig a gépet (néha át kell keverni) ameddig nem kapunk krémes állagot. Ha már nagyon régóta járatjuk de mégsem akar kiolajosodni a mandula akkor tegyünk hozzá olvasztott kókuszolajat és daráljuk tovább.
A kész mandulavajat tegyük befőttes üvegbe és hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.
Palacsinták és kalácsok mellé kínálhatjuk. Vagy bármihez amihez jól esik, akár magában is!:D
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.