Mert egy finom almás pitére vagy vanília fagyira ki ne szeretné a sós-karamell öntetet? Vagy csak úgy magában 😉
Hozzávalók:
60 ml víz
200 g kristály cukor
160 ml laktózmentes tejszín (állati eredetű, min. 30%-os)
45 g laktózmentes VAJ
1 tk. só
1 tk. vanília aroma (opcionális)
Elkészítés:
Egy lábosba mérjük bele a cukrot és a vizet. Közepes lángon kezdjük el melegíteni. Kevergessük ameddig el nem kezd forrni – buborékozni.
Vegyük a lángot magasabbra és forraljuk addig ameddig el nem éri a megfelelő aranybarna színt. Ez eltarthat 10 percig is.
Ha elérte a jó színt vegyük le a tűzről és adagoljuk hozzá a tejszínt több részletben. Folyamatosan keverjük. (Vigyázzunk a forró gőzzel!) Kevergessük addig ameddig egynemű nem lesz.
Majd adjuk hozzá a vajat, a sót és a vanília aromát. Keverjük el alaposan.
Öntsük át egy tálba ami bírja a hőt és várjuk meg hogy majdnem teljesen lehűljön. Légmentesen zárható edényben hetekig eláll a hűtőben.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.