Sacher torta
2020.04.06.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 110 g ét csokoládé
- 110 g margarin (növényi)
- 40 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g kristálycukor
- 110 g liszt
- kb. 300 g baracklekvár (ne legyen darabos)
- 200 g ét csokoládé
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Piskóta:
- A 110 g csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött. Egy picit visszahűtjük, de csak éppen annyira hogy ne legyen forró.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A margarint elkezdjük habosra keverni a porcukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a kissé visszahűtött csokit, majd hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját.
- A tojások fehérjét habbá verjük a kristálycukorral.
- Egy spatulányi tojáshabot gyors mozdulatokkal hozzákeverünk a vajas csokis részhez hogy kissé fellazítsuk. Hozzáadjuk a maradék tojáshabot is és óvatosan beleforgatjuk miközben hozzá adagoljuk a lisztet.
- Kipapírozott 18-20 cm átmérőjű tortakarikába öntjük, kissé homorúra kikenjük és 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
Betöltés:
- Ha kihűlt a piskóta, vágjuk egyenesre a tetejét, majd minimum 3 részre vágjuk el.
- A baracklekvárt forraljuk fel. (Ha darabos a lekvárunk akkor botmixerezzük le és egy szitán szűrjük át.)
- Kenjük meg annyi lekvárral a piskótalapokat amennyit felvesznek. Az alsó lapnak a tetejét, a középső lapnak kenjük meg mind a két oldalát és a felső lapnak az alját. Mindig két lekváros oldalt kell összefordítani.
- Ha betöltöttük a tortánkat akkor körbe is kenjünk rá lekvárt és a tetejére is. 20 percre tegyük fagyasztóba.
- Olvasszuk fel vízgőz fölött a 200 g csokit és keverjük bele az olajat is. Egy picit ezt is hűtsük vissza.
- A tortát vegyük ki a fagyasztóból és helyezzük rácsra. Húzzuk át a csokival az egészet.
- Tegyük hűtőbe hogy megdermedjen. Ízlés szerint díszítsük. Olvasztott csokival akár írhatunk is a megdermedt csoki tetejére.
- Forró vizes késsel szeleteljük.
Előző
Tökéletes házi Raffaello
Legújabb