Házi Mandulavaj
2020.04.17.
Mindenki szereti a finom palacsintára/kalácsra kenhető krémeket ugye?! Most hoztam egy szuper cukormentes receptet. Mandulavaj házilag! Csak pár összetevő kell és egy nagyon erős, elektromos konyhai apritó gép!
Hozzávalók:
- 200 g mandula (sótlan)
- 1/2 tk. só
- kb. 1 ek. folyékony édesítőszer
- /2-3 ek. kókuszolaj – opcionális/
Elkészítés:
- Hevítsünk fel a tűzhelyen egy serpenyőt. Ha már felforrósodott akkor tegyük bele a mandulát és pirítsuk meg (kb. 10 perc).
- Hűtsük ki teljesen a megpirított mandulát.
- Amikor kihűlt a mandula, tegyük aprítóba a sóval együtt és kezdjük el aprítani.
- Ha már eléggé apró a mandula akkor tegyük bele az édesítőszert is. Aprítás közben gyakran keverjük át spatulával.
- Járassuk addig a gépet (néha át kell keverni) ameddig nem kapunk krémes állagot. Ha már nagyon régóta járatjuk de mégsem akar kiolajosodni a mandula akkor tegyünk hozzá olvasztott kókuszolajat és daráljuk tovább.
- A kész mandulavajat tegyük befőttes üvegbe és hűvös, napfénytől védett helyen tároljuk.
Palacsinták és kalácsok mellé kínálhatjuk. Vagy bármihez amihez jól esik, akár magában is!:D
Rövid videó arról hogy hogyan készítettem:
Előző
Gesztenyés-Csokis Babka
Legújabb