Nyakunkon a Húsvét! A finom kalács mellől nem hiányozhat az ünnepi asztalról a répatorta sem. Hoztam is egy csodás, szaftos receptet!
Hozzávalók:
170 g liszt
150 g mandulaliszt / darált dió
22 g keményítő
1 tk. fahéj
1 kk. gyömbér
1 kk. szerecsendió
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
170 g cukor
csipet só
200 ml olaj
3 tojás
1 ek. vanília aroma
300 g reszelt répa
Krém:
500 g mascarpone
100 g puha vaj
250 g porcukor
1 ek vanília aroma
(1 narancs héja)
Elkészítés:
A répákat hámozzuk és mossuk meg. A reszelő kisebbik lyukán reszeljük le. Tegyük félre.
A összes száraz hozzávalót keverjük össze.
Egy külön edénybe keverjük össze az olajat, tojásokat és vanília aromát.
Az összekevert nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz és alaposan keverjük össze.
Most jön a répa. Nem kell kinyomkodni a levét belőle, de ha túl sok van alatta akkor öntsük le, de továbbra sem szabad kinyomkodni. (Ha csak 1-2 evőkanálnyi lé van alatta akkor azt ne öntsük le.) Adjuk a tésztához és dolgozzuk össze egy fakanállal. Osszuk ketté a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
22 cm átmérőjű tortaformát papírozzunk (vagy olajozzunk és lisztezzünk) ki. Az egyik rész tésztánkat öntsük a formába és süssük meg kb. 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Majd süssük meg a tészta másik felét is.
Krém:
A mascarponét és a puha vajat alaposan keverjük össze. Dolgozzuk bele a porcukrot és a vanília aromát is. Ha szeretnénk egy kis pluszt adni hozzá, akkor belereszelhetjük egy narancs héját is.
Összerakás:
Az egyik kihűlt lap tetejére kenjük rá a krém felét. Tegyük rá a másik lapot és kenjük rá a maradék krémet. Ízlés szerint díszítsük. (Ha körbe szeretnénk kenni akkor az alsó lapra csak a krém 1/3-át kenjük rá.)
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Feltétlenül szükséges sütik
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.