Édes,  Ünnepi

Répatorta

Nyakunkon a Húsvét! A finom kalács mellől nem hiányozhat az ünnepi asztalról a répatorta sem. Hoztam is egy csodás, szaftos receptet!

Hozzávalók:

  • 170 g liszt
  • 150 g mandulaliszt / darált dió
  • 22 g keményítő
  • 1 tk. fahéj
  • 1 kk. gyömbér
  • 1 kk. szerecsendió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • 170 g cukor
  • csipet só
  • 200 ml olaj
  • 3 tojás
  • 1 ek. vanília aroma
  • 300 g reszelt répa

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g puha vaj
  • 250 g porcukor
  • 1 ek vanília aroma
  • (1 narancs héja)

Elkészítés:

  1. A répákat hámozzuk és mossuk meg. A reszelő kisebbik lyukán reszeljük le. Tegyük félre.
  2. A összes száraz hozzávalót keverjük össze.
  3. Egy külön edénybe keverjük össze az olajat, tojásokat és vanília aromát.
  4. Az összekevert nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz és alaposan keverjük össze.
  5. Most jön a répa. Nem kell kinyomkodni a levét belőle, de ha túl sok van alatta akkor öntsük le, de továbbra sem szabad kinyomkodni. (Ha csak 1-2 evőkanálnyi lé van alatta akkor azt ne öntsük le.) Adjuk a tésztához és dolgozzuk össze egy fakanállal. Osszuk ketté a tésztát.
  6. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  7. 22 cm átmérőjű tortaformát papírozzunk (vagy olajozzunk és lisztezzünk) ki. Az egyik rész tésztánkat öntsük a formába és süssük meg kb. 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Majd süssük meg a tészta másik felét is.

Krém:

A mascarponét és a puha vajat alaposan keverjük össze. Dolgozzuk bele a porcukrot és a vanília aromát is. Ha szeretnénk egy kis pluszt adni hozzá, akkor belereszelhetjük egy narancs héját is.

Összerakás:

Az egyik kihűlt lap tetejére kenjük rá a krém felét. Tegyük rá a másik lapot és kenjük rá a maradék krémet. Ízlés szerint díszítsük. (Ha körbe szeretnénk kenni akkor az alsó lapra csak a krém 1/3-át kenjük rá.)

Jó étvágyat!:) És Kellemes majdnem Húsvétot!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess Facebookon is