Répatorta
2020.04.08.
Nyakunkon a Húsvét! A finom kalács mellől nem hiányozhat az ünnepi asztalról a répatorta sem. Hoztam is egy csodás, szaftos receptet!
Hozzávalók:
- 170 g liszt
- 150 g mandulaliszt / darált dió
- 22 g keményítő
- 1 tk. fahéj
- 1 kk. gyömbér
- 1 kk. szerecsendió
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- 170 g cukor
- csipet só
- 200 ml olaj
- 3 tojás
- 1 ek. vanília aroma
- 300 g reszelt répa
Krém:
- 500 g mascarpone
- 100 g puha vaj
- 250 g porcukor
- 1 ek vanília aroma
- (1 narancs héja)
Elkészítés:
- A répákat hámozzuk és mossuk meg. A reszelő kisebbik lyukán reszeljük le. Tegyük félre.
- A összes száraz hozzávalót keverjük össze.
- Egy külön edénybe keverjük össze az olajat, tojásokat és vanília aromát.
- Az összekevert nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz és alaposan keverjük össze.
- Most jön a répa. Nem kell kinyomkodni a levét belőle, de ha túl sok van alatta akkor öntsük le, de továbbra sem szabad kinyomkodni. (Ha csak 1-2 evőkanálnyi lé van alatta akkor azt ne öntsük le.) Adjuk a tésztához és dolgozzuk össze egy fakanállal. Osszuk ketté a tésztát.
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- 22 cm átmérőjű tortaformát papírozzunk (vagy olajozzunk és lisztezzünk) ki. Az egyik rész tésztánkat öntsük a formába és süssük meg kb. 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Majd süssük meg a tészta másik felét is.
Krém:
A mascarponét és a puha vajat alaposan keverjük össze. Dolgozzuk bele a porcukrot és a vanília aromát is. Ha szeretnénk egy kis pluszt adni hozzá, akkor belereszelhetjük egy narancs héját is.
Összerakás:
Az egyik kihűlt lap tetejére kenjük rá a krém felét. Tegyük rá a másik lapot és kenjük rá a maradék krémet. Ízlés szerint díszítsük. (Ha körbe szeretnénk kenni akkor az alsó lapra csak a krém 1/3-át kenjük rá.)
Jó étvágyat!:) És Kellemes majdnem Húsvétot!
Előző
Sacher torta
Legújabb